Saturday, November 16, 2013

TOMISLAV TOMIĆ


Da biste sebe doveli u stanje u kojem želite biti, biti će vam puno lakše ako započnete djelovati (ponašati se i držati se) kao da ste već u stanju u kojem biste željeli biti (kakvo bi bilo vaše držanje i ponašanje kada bi vaš cilj već bio ostvaren).

Da biste sebe doveli u stanje u kojem želite biti, biti će vam puno lakše ako započnete komunicirati kao da ste već u stanju u kojem biste željeli biti – ovdje mislim na verbalnu kao i na neverbalnu komunikaciju (kakvo bi vaše verbalno i neverbalno izražavanje bilo iz pozicije ostvarenog cilja).

Da biste sebe doveli u stanje u kojem želite biti, biti će vam puno lakše ako započnete razmišljati i gledati na svijet oko sebe kao da ste već u stanju u kojem biste željeli biti (kakve bi vaše misli bile kada bi vaš cilj već bio osvaren).
 Stoga, kada se sljedeći put nađete u situaciji da pokušavate sebe dovesti u stanje u kojem se osjećate kao da ste već ostvarili cilj kojeg želite (kroz vizualizaciju ili neku sličnu metodu), imajte na umu da će vam to biti puno lakše učiniti ako krenete obrnutim smjerom te bez odgađana započnete (1) razmišljati, (2) komunicirati (verbalno i neverbalno) i (3) djelovati (ponašati se) na način kako biste razmišljali, komunicirali i djelovali kada bi vaš cilj već bio ostvaren.

Primjenom opisanog principa postati ćete znatno učinkovitiji u ostvarenju svojih ciljeva te će vam put prema ostvarenju svojih ciljeva biti kreativniji i zabavniji. Moći ćete jasnije mjeriti svoje napredovanje i, što je još važnije, lakše će vam biti osvijestiti čimbenike koji vas najviše koče na putu ostvarenja željenih ciljeva.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails