Saturday, November 15, 2014

PARFUMES FOR YOUR HOME

SENSA

Doctor Nutrition Bar and Lejla Kažinić
KREATORI ŽIVOTA

MIRISNE STAKLENKE
1. voda , naranča, klinčići, anis, cimet
2. limun, ružmarin, vanilija, grejp
3. đumbir, naranča, ekstrakt badema
MIRIS U SPREJU
U bočicu s pumpicom ulijte vodu i oko 50  kapi eteričnog ulja (lavanda - dezinfekcijska i umirujuća svojstva), naranča (podiže raspoloženje) . Ukoliko se oporavljate od gripe koristite eterična ulja eukaliptusa, limuna i ružmarina u jednakim omjerima). Prije upotrebe promućkati bočicu.

MIRISNI DIFUZER
Za difuzere koristiti stare bočice parfema sa uskim grlom. Bazno ulje je bademovo ili suncokretovo. Za 60 ml baznog ulja potrebno je oko 15 kapi eteričnog ulja. U njih uronite štapiće od trske (bitno je da štapići imaju kanaliće kroz koje prolazi ulje). Potrebno ih je okrenuti nekoliko puta u danu, kako bi mokri dio uvijek bio u prostoru i ispuštao miris. Nakon nekoliko dana zamijeniti štapiće.
Umjesto baznog ulja može se koristiti i voda i žličica alkohola kakao bi se ulje povezalo sa vodom.

BAZA ZA ETERIČNA ULJA - krupna sol, soda bikarbona

MIRISNI POT PURI
Sakupite kamenčiće, osušenu koru naranče limuna, šipka. Od gline modlicama napravite oblike. Mogu se praviti i od tijesta  (brašno, voda malo soli, škrob). Na štednjaku zagrijte 150 ml vode, a kad zakipi maknite sa vatre i dodajte vodi željno eterično ulje. Promiješajte i prelijte preko prethodno izmješanih suhih sastojaka - 210 gr bijelog brašna, 70 gr soli i žličica gustina. Mješajte dok ne postane gusta smjesa te izvadite iz posude i oblikujte je u kamenčiće. Dodajte ih ostalim sakupljenim plodovima i mirisnim dodacima u posudici i povremeno protresite.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails