U American Dollar Baru naići ćete na poznate američke brandove top kvalitete poput Heinz ketchupa i McCain krumpirića, a ponosno ističu kako u svojoj ponudi imaju preko 80 vrsta piva te više od 25 vrsta viskija. Njihov menu nikako ne može proći bez američkih klasika kao štosu BBQ Spare Ribs i Chicken Wings.
No, ono zbog čega većina radoznalih i gladnih dolazi je njihov, kako mnogi tvrde, najbolji hamburger u okolici i šire, kojeg pred vašim očima stručno priprema tim chefa Nenada Komesa. Spravljen je od stopostotne domaće junetine s povrćem iz lokalnih OPG-ova i svježim hrskavim pecivima. Istaknut će i kako su peciva rađena po njihovoj recepturi i da dolaze svježa tri puta dnevno iz Mlinar pekarnica. Ovi hamburgeri već su stekli zavidnu reputaciju među gurmanima i na dobrom su putu da ovo mjesto učine novom osječkom fast food atrakcijom.

Njihov American Dollar burger ugodno će vas iznenaditi dodatkom korijandera, đumbira i limunske trave. Upravo je taj njihov ''house'' burger već počeo stjecati veliku slavu, pa ga je tako jedan naš web portal proglasio 4. najboljim burgerom u Hrvatskoj. A ako vam još kažemo da će uskoro u svojoj ponudi imati steak američkog bizona, ovo mjesto moglo bi se naći i na vašem popisu mjesta za gastro uživanje.
Koliko su uvjereni u kvalitetu i izvrsnost svoje ponude govori i činjenica da su svoja vrata otvorili samo par kuća dalje od svoje američke konkurencije, dobro znanog McDonaldsa. Smješteni su u samom centru i ako se odlučite sjesti u izlog, imat ćete lijep pogled na osječku katedralu i svu živost ovoga grada.
Nakon odličnih burgera, sočnog odreska ili salate, na red dolaze pravi američki deserti predvođeni američkom pitom s bourbonom i čokoladnom tortom s tamnim pivom. Za sve one koji se zažele šalice dobre kave, u American Dollar Baru pripremili su dvije vrste posebnih kava. Miješane su i pržene isključivo za njihov bar, a pripremaju ih članovi tima najboljih barista u Hrvatskoj, pod vodstvom Matije Hrkača. Mmmm, zvuči primamljivo, zar ne?


Izvor:http://www.buro247.hr/lifestyle/gastro/american-bar-dollar-novo-mjesto-u-centru-osijeka.html