Made four strawberry tarts, ate two of them.
Don't forget to repeat next year,
it was delicious!!!
Recipe:
VODENI BISKVIT:
4 jaja, 20 dkg šećera dobro izradi.
Postepeno dodaj 10
kašika vode i 1 žlicu ulja
(provrij 1 žlicu ulja u toj vodi) i POLAKO usipaj tako
vrelo.
Dodaj 20 dkg brašna i 1 prašak za pecivo.
Namaži i pobrašnjaj, pečeš na 150.
(ugrij na 200 pa smanji
odmah na 150)
Možeš otvarati i pregledavati.
Za 20 min probaj čačkalicom da li
je gotovo.
FIL:
4 žutanjka, 6 kašika šećera i 5 kašika brašna (oštro) –
to sve umuti sa malo hladnog mlijeka
(od pola litre mlijeka odvadi malo kao za
puding i mješaj pjenjačom).
Ukuhaj to u ostatak od 1/2 mlijeka i dodaj 1 vanilin
šećer
(ili aromu od vanilije).
BISKVIT + VRELI FIL + u to pozabadaj jagode gusto (u
vreli fil).
Gore šlag kad se ohladi.
Smjesa za biskvit dovoljna za dvije okrugle tepsijice za torte.