cooked by Filipa...
soja ljuskice, bundeva, tagliatelle
Učimo se slikati....
BUNDEVA SA SOJOM
Potrebno:
100 g sojinih ljuskica
250 g bundeve naribane (muškatna ili butternut, breskorka)
1 glavica crvenog luka
2 režnja češnjaka
1,5 dl soka od rajčice
1 dl vrhnja za kuhanje
ZAČINI
1 lovorov list
malo muškatnog oraščića
sol
papar
malo slatke paprike
PRIPREMA
100 grama sojinih ljuskica prokuhati u 2 dl vode, prema uputstvima.
Iscjediti višak vode.
Izdinstati luk i češnjak na malo maslaca ili ulja.
Dodati izribanu bundevu te sve skupa malo dinstati.
Nakon par minuta dodati vode. Ubaciti lovorov list.
Pustiti da se dinsta. Dodati prokuhane sojine ljuskice. Dinstati još koju minutu.
Ubaciti ostatak začina, te dodati sok od rajčice i vrhnje za kuhanje.
Umak staviti na tagliatelle. Ukrasiti neprženim sjemenkama bundeve i svježim bosiljkom.
Dobar tek!