MEDENI KEKS SA SUHIM VOĆEM
5 jaja i 35 dkg šećera
zajedno pjenasto izmiksaj
U to
dodaj:
7 žlica
tekućeg meda
1,5
prašak za pecivo
½
vrećice cimeta
Nasjeckano
suho voće:
15 dkg
suhih smokava
15 dkg
grožđica ili brusnica
20 dkg
oraha
10 dkg
čokolade za kuhanje, sitno isjeckane
naribanu
koricu limuna
Sve to
pomješaj i dodaj 70 dkg mekog brašna.
Tijesto
treba biti srednje tvrdo,
dosta teško se radi s njim jer je ljepljivo.
Obavezno stavi tanke gumene rukavice, kako bi lakše umijesila tijesto i kako ti se ne bi ljepilo za ruke.
Dasku
pobrašnjaj. Tijesto podijeli na 4 štruce.
Poslaži
štruce u lim za pečenje (33x33 cm) na papir za pečenje.
Naulji štruce sa topljenim maslacem, da se ne sljepe.
Ostavi štruce da stoje 1 sat u limu za pečenje.
Peci u
zagrijanoj pećnici na 180, a poslije možeš smanjiti na 170.
Peci 30 -35 minuta. Izvadi i odvoji dok
je još vruće.
Može stajati dugo i ne mora u hladnjak.
Reži na jako tanke ploške
jer je zasitno.
Što dulje stoji, to se bolje reže i ukusnije je.