Saturday, December 28, 2013

Xmas Fruit, Honey & Nut Cake


 MEDENI KEKS SA SUHIM VOĆEM

5 jaja i 35 dkg šećera
 zajedno pjenasto izmiksaj

U to dodaj:
7 žlica tekućeg meda
1,5 prašak za pecivo
½ vrećice cimeta
Nasjeckano suho voće:
15 dkg suhih smokava
15 dkg grožđica ili brusnica
20 dkg oraha
10 dkg čokolade za kuhanje, sitno isjeckane
naribanu koricu limuna

Sve to pomješaj i dodaj 70 dkg mekog brašna.

Tijesto treba biti srednje tvrdo, 
dosta teško se radi s njim jer je ljepljivo.
Obavezno stavi tanke gumene rukavice, kako bi lakše umijesila tijesto i kako ti se ne bi ljepilo za ruke.
Dasku pobrašnjaj. Tijesto podijeli na 4 štruce.
Poslaži štruce u lim za pečenje (33x33 cm) na papir za pečenje. 
Naulji štruce sa topljenim maslacem, da se ne sljepe. 
Ostavi štruce da stoje 1 sat u limu za pečenje. 
Peci u zagrijanoj pećnici na 180, a poslije možeš smanjiti na 170.  
Peci 30 -35 minuta. Izvadi i odvoji dok je još vruće. 
Može stajati dugo i ne mora u hladnjak. 
Reži na jako tanke ploške jer je zasitno. 
Što dulje stoji, to se bolje reže i ukusnije je.


















LinkWithin

Related Posts with Thumbnails