Sastojci:
1 šalica kvinoje
1,5 šalica vode
2 štapića cimeta
Prstohvat soli
Nasjeckani orasi
Med
Grožđice
Čaša 100% voćnog soka
Priprema:
- Operite kvinoju tako da nekoliko puta promijenite vodu u zdjeli u kojoj se nalazi.
- Premjestite kvinoju u cjedilo i isperite je pod mlazom vode te dobro ocijedite.
- U loncu pomiješajte kvinoju, vodu, cimet i sol i kuhajte poklopljeno dok ne zavrije. Zatim smanjite vatru i lagano kuhajte dok kvinoja ne upije cijelu vodu (otprilike 20 minuta).
- Kada je proces gotov, maknite kvinoju s vatre i pustite još 5 minuta da stoji pokriveno poklopcem.
- Izvadite štapiće cimeta te podijelite kvinoju u zdjele.
- Pospite orasima, grožđicama, medom i mlijekom.
- Uz doručak servirajte čašu 100% voćnog soka, odaberite okus koji najviše volite.