Tuesday, December 09, 2014

LCHF KRUH



LCHF KRUH by Antonija Šupe
Potrebni sastojci
4-5 jaja (ovisno o veličini)
1,5 dl (100 g) lanenih sjemenki
2 dl (120 g) suncokretovih sjemenki
1,5 dl (55 g) kokosovog brašna
125 g badema, grubo nasjeckanih
100 g maslaca (ili 50 g maslaca i 50 g kokosovog ulja)
1 žlica psyllium praška (ili 2-3 žlice zobenih posija/mekinja)
1 dl vode
1 čajna žličica (puna do ruba) morske soli
malo cimeta
Zagrijte pećnicu na 170°C. Maslac neka je omekšan, sobne temperature. Lanene i suncokretove sjemenke usitnite (neka ostanu malo krupnije) u mikseru ili mlinu. Bademe grubo nasjeckajte. Istucite jaja, pa dodajte po redu ostale sastojke. Izlijte tijesto na pleh obložen papirom za pečenje. Vlažnim dlanovima oblikujte okrugli kruh. Po površini kruha pospite malo cijelih suncokretovih sjemenki. Ostavite da se peče 45 minuta na 170°C. Kruh može trajati više dana, a ljeti kad su velike vrućine, čuvajte ga u hladnjaku. Ako ne trošite puno kruha, možete ga narezati i zamrznuti.

Easy and quick

LCHF kruh od sjemenki

Ovo je moja varijanta LCHF Dobrog jutarnjeg kruha
Sastojci, tekstura i okus ovog kruhića su fantastični. Kruh može stajati nekoliko dana u frižideru i svakim danom je sve ukusniji, a šnite se mogu zamrznuti i onda tostati po potrebi. 
Paše sa svim mogućim slanim i slatkim kombinacijama koje sam uspjela smisliti. 
Doista je savršen. 
VIA
My very first LCHF bread







KRUH OD KOKOSOVOG BRAŠNA







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails