Wednesday, December 23, 2020

NETFLIX CHRISTMAS IN VINKOVCI

     PREPARATIONS

















                  IŠLERI S AUSTRIJSKOG DVORA 

                                a la Julian Zmarsly

Mjera za 100 komada:

289 g brašna

240 g maslaca (jedno pakovanje čitavo stavi) – mekani, ali ne otopljeni

140 g šećera

140 g mljevenih lješnjaka i badema (preprži ih pa ih onda samelji, stavi pola badema , pola lješnjaka, iako u originalni recept idu samo bademi)

1 žličica cimeta, malo soli, malo naribane korice od limuna

1 vrećica vanilin šećera (ili istruži mahunu vanilije, ili stavi ekstrakt da jače miriše)

Sve to gnječi dugo i jako dobro, čini se da je suha masa, ali gnječi sa obje ruke, dok se sve ne sjedini. Zamotaj u foliju i stavi u frižider. Drži u frižideru barem jedan sat. Razvaljaj na tanje. Treba ti okrugla modla za išlere. Reži krugove. Stavljaš u tepsiju na masni papir. Pečeš na 180 oko 7- 8minuta. Budi pored pećnice, kad počnu rumeniti, vadi ih. Malo ohladi. Namaži džemom od marelice kojeg si prethodno malo ugrijala u mikrovalnoj. Dodaj u džem malo rakije od marelice ili dinje. Ljepi išlere sa džemom i pusti ih da odstoje jedan dan kako bi omekšali. Na to ide glazura od čokolade. Glazuru možeš praviti bez maslaca, neće se onda sjajiti - bit će mat ako je od same čokolade, ali nije masna. Neki u glazuru stavljaju vrhnje za kuhanje.











LinkWithin

Related Posts with Thumbnails