hand made by Filipa
Thursday, December 18, 2014
Tuesday, December 16, 2014
Monday, December 15, 2014
Sunday, December 14, 2014
Saturday, December 13, 2014
Friday, December 12, 2014
Wednesday, December 10, 2014
IMA LI I OVE GODINE?
Pozivnica za predbožićni Maloplacni vikend u Džamiji - HDLU!
https://www.facebook.com/events/229020677221587/
Tuesday, December 09, 2014
LCHF KRUH
LCHF KRUH by Antonija Šupe
Potrebni sastojci
4-5 jaja (ovisno o veličini)
1,5 dl (100 g) lanenih sjemenki
2 dl (120 g) suncokretovih sjemenki
1,5 dl (55 g) kokosovog brašna
125 g badema, grubo nasjeckanih
100 g maslaca (ili 50 g maslaca i 50 g kokosovog ulja)
1 žlica psyllium praška (ili 2-3 žlice zobenih posija/mekinja)
1 dl vode
1 čajna žličica (puna do ruba) morske soli
malo cimeta
Zagrijte pećnicu na 170°C. Maslac neka je omekšan, sobne temperature. Lanene i suncokretove sjemenke usitnite (neka ostanu malo krupnije) u mikseru ili mlinu. Bademe grubo nasjeckajte. Istucite jaja, pa dodajte po redu ostale sastojke. Izlijte tijesto na pleh obložen papirom za pečenje. Vlažnim dlanovima oblikujte okrugli kruh. Po površini kruha pospite malo cijelih suncokretovih sjemenki. Ostavite da se peče 45 minuta na 170°C. Kruh može trajati više dana, a ljeti kad su velike vrućine, čuvajte ga u hladnjaku. Ako ne trošite puno kruha, možete ga narezati i zamrznuti.
Easy and quick
LCHF kruh od sjemenki
Ovo je moja varijanta LCHF Dobrog jutarnjeg kruha.
Sastojci, tekstura i okus ovog kruhića su fantastični. Kruh može stajati nekoliko dana u frižideru i svakim danom je sve ukusniji, a šnite se mogu zamrznuti i onda tostati po potrebi.
Paše sa svim mogućim slanim i slatkim kombinacijama koje sam uspjela smisliti.
Doista je savršen.
Sunday, December 07, 2014
Friday, December 05, 2014
Wednesday, December 03, 2014
Monday, December 01, 2014
Subscribe to:
Posts (Atom)